Čuvao mrežu OFK Dif, a sada prelazi u Crvenu Zvezdu

Malinovski Strahinja
FOTO: OFK Dif

Putem mnogih mladih uspešnih sportista sa teritorije Kosova krenuo je i Strahinja Malinovski, koji je rođen u Gračanici. Golman OFK Dif iz Kosovske Mitrovice sada će čuvati mrežu Crvene Zvezde.

„Godinama unazad deca sa prostora Kosova i Metohije, kasnije i odrasli ljudi punili su sportske rubrike širom Srbije i sveta, poput Miloša Krasića, Nikole Lazetića, Gorana Djorovića, Bore Stevanovića. Tim putem sigurno ide i Malinovski“, kazao je direktor OFK Dif, Nemanja Bulatović.

Strahinja je skrenuo pažnju na sebe godinama unazad igrajući za mlađe kategorije OFK Dif, gde je na mnogim turnirima proglašavan za najboljeg golmana.

To su uvideli i skauti FK Crvene Zvezde, koji su, prema rečima direktora OFK Dif, brzo reagovali i doveli Strahinju u crveno-beli tabor.

Strahinja je nekoliko godina član OFK Dif i redovno je putovao za Kosovsku Mitrovicu na treninge i utakmice.

„Svoje golmanske sposobnosti pokazivao je i u ligi Raškog okruga, gde je bio neprikosnoven. Mišljenja sam već duži period da je mali Strahinja najbolji golman u Srbiji u svom uzrastu, a s’tim su se složili i treneri Crvene Zvezde“, ističe Bulatović.

Ovaj sportista je već zadužio dres Crvene Zvezde, i trenutno se nalazi na pripremama sa crveno-belima u Kozarskoj Dubici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.