Crveni krst K.Mitrovica obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Foto: Crveni krst Kosovska Mitrovica

Pod sloganom „Jedan, dva, tri, čuvaj se ti“ Crveni krst Kosovska Mitrovica danas obeležava Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima i ukazuje na važnost podizanja svesti o ovom globalnom problemu.

Prema podacima Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima u Srbiji, u godini pre pandemije koronavirusa, formalno je identifikovano 39 žrtava, a od toga je čak 24 maloletnih lica bilo žrtva trgovine ljudima, poručuje CK.

Navodeći zvanične podatke, ova organizacija ukazuje na to da je o problemu trgovine ljudima neophodno što više razgovarati, kako sa mlađom, tako i sa starijom populacijom.

„Crveni krst Kosovska Mitrovica nastaviće sa kontinuiranim podizanjem svesti o ovom globalnom problemu mlađoj i starijoj populaciji“, navodi CK.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se 30. jula. Ovaj dan ustanovljen je Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u novembru 2013.

Prema podacima UN oko 600.000 žena, dece i muškaraca svake godine se nađe u lancu trgovine ljudima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.