Četvrti put produženi ugovori za više od 60 geronto domaćica

FOTO: KoSSev

Centar za podršku i inkluziju „Help net“, uz podršku Privremenog organa opštine Zvečan, Vlade Srbije, Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Kancelarije za KiM, produžio je ugovore o radu po četvrti put za 61 geronto domaćicu i domaćina, angažovanih na teritoriji 21 opštine širom Kosova.

Geronto domaćicama danas su ugovori produženi na još sedam meseci.

Potpisivanju ugovora u zgradi Opštine Zvečan, prisustvovali su njeni predstavnici, zatim predstavnici Kancelarije za KiM, kao i predsednica Centra za podršku i inkluziju „Help net“, Gordana Milovanović.

Milovanovićeva se u ime ovog Centra zahvalila geronto domaćicama, poručivši da nije isto poslovati na teritoriji Centralne Srbije i na Kosovu.

„Korisnici su udaljeni, uglavnom žive u seoskim domaćinstvima, tako da često nam je problem prevoz. To one najbolje znaju, kako da stignu do prevoznika, ali opet dovijamo se nekako i usluga se pruža u domovima korisnika“, navela je ona.

Osim toga, zahvalnost je uputila i PO opštini Zvečan, kao organizatoru potpisivanja ugovora, i poručila da bez sredstava iz Srbije i Kancelarije za KiM ne bi uspeli da održe ove usluge već četvrtu godinu.

Centar za podršku i inkluziju „Help net“ trenutno broji 409 korisnika usluga geronto domaćica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.