U centru Prizrena fizički napadnut sveštenik

Prizren
FOTO: KoSSev

U jutarnjim časovima u centru Prizrena dogodio se incident, prilikom kog je fizički napadnut sveštenik. Iz Kosovske policije navode da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određeno zadržavanje do četrdeset i osam časova.

Kako saznaje Radio Goraždevac, sve se dogodilo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali Liturgiji.

Tom prilikom je osumnjičeni u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu „UČK“ na prednji deo autobusa, a zatim, kako piše ovaj medij, krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike.

Sveštenik, koji je takođe krenuo na liturgiju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju, piše Radio Goraždevac.

Kako navodi ovaj medij, sveštenik je tada fizički napadnut od strane osumnjičenog koji je nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku a zatim videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao svojim vozilom.

Sve se dogodilo naočigled hodočasnika koji su za Radio Goraždevac prepričavali događaj ali su želeli da ostanu anonimni.

Potparol Kosovske policije za region Prizren, Šaćir Bitići, potvrdio je za ovaj medij da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje do četrdeset i osam časova.

„Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, prijavljeno je da je, dok je autobus stranih registarskih tablica bio zaustavljen, blizu autobusa došao pop, jedna osoba je uhvatila za ruku popa i posle toga je pobegla sa tog mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje do četrdeset i osam sati”, izjavio je Bitići.

Bitići takođe navodi da sveštenik nije povređen i da nije zatražio lekarsku pomoć.

Sveštenik nije želeo da daje izjavu, niti da komentariše današnji događaj, piše Radio Goraždevac.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.