„Ceca zajedničko kulturno dobro Srba i Albanaca“

„Jako je dobro što je građanka Ceca slobodno prešla preko Jarinja, a loše je to što pevačica Ceca svojom ’umetnošću’ pred studentima i građanima, skida takse i zastupa Srbe u Кosovskoj Mitrovici,“ smatra pisac i novinar iz Gračanice Živojin Rakočević.

Rakočević, u izjavi za RTV Kim, navodi da su „različiti izvori“ govorili da je na njenom koncertu (mitingu) bio prisutan veći broj Albanaca, dodajući ironično da se iz te činjenice može zaključiti da je „Ceca zajedničko kulturno dobro Srba i Albanaca, pa je oko nje postignut kompromis i obesmišljene su linije razdvajanja“.

Sagovornik RTV Kim naglašava i to da većina Srba zaposlenih u međunarodnim misijama, već dvadeset godina za Albance sa Кosova, preko Merdara i Jarinja, prenosi diskove sa pesmama Svetlane Ražnatović.

Prethodno je kosovski ministar kulture Kujtim Gaši za prištinske medije rekao da srpska folk zvezda nije poslala zahtev za ulazak na Kosovo, zbog čega joj je, kako on smatra, trebalo zabraniti ulazak. Pojedini kosovski mediji  javili su i da kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova nije reagovalo.

Кomentarišući odluku Prištine da joj dozvoli ulazak na Кosovo i Metohiju, on navodi da je „jako dobro što je građanka Ceca slobodno prešla preko Jarinja, a loše je to što pevačica Ceca svojom ’umetnošću’ pred studentima i građanima, skida takse i zastupa Srbe u Кosovskoj Mitrovici“.

Svetlana Ražnatović Ceca juče je održala koncert u Kosovskoj Mitrovici. Ona je nastupila na takozvanoj „ploči“ u blizini Studentskog centra.

Prisutnima je poslala poruku podrške, naglašavajući „niste sami“, a poruku podrške poslala je i potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću.

„Želela bih isto tako da iskoristim priliku…da našem bratu Milanu pružimo svi podršku i da smo uz njega. Ja znam da je vama jako teško i da vam nikad nije bilo teže, ali niste sami, znajte da niste sami.“

Njen dolazak organizovao je privremeni opštinski organ u okviru akcija Kriznog štaba Srpske liste protiv podizanja carinskih dažbina za srpske proizvode na 100 odsto odlukom kosovske vlade i hapšenja osumnjičenih u umešanost ubistva Olivera Ivanovića od strane Specijalnog tužilaštva Kosova.

U prvim redovima bili su čelnici Srpske liste, među kojima bivši kosovski gradonačelnici i ministri u kosovskoj vladi, kao i poslanici i poslanice u kosovskom parlamentu i deo publike u prvim redovima, koji nose bele majice sa mapom Kosova i Metohije, obojenom u srpskoj zastavi i likom svog potpredsednika Milana Radoičića sa porukom „Svi smo mi Milan“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.