Bužalja: U Vašingtonu predloženo da se Gazivode zove „Trampovo jezero“

Berat Bužalja
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Novinar Berat Bužalja (Berat Buzhala) u emisiji „Frontal“ na T7 otkrio je neke nove detalje o poseti Vašingtonu i međusobnom nezadovoljstvu kosovske strane, prenosi Gazeta Express.

Bužalja je rekao da je AAK zatražila da ime jezera Ujman u sporazumu iz Bele kuće piše Ujman, a ne Gazivode.

Rekao je da je međutim Gazivode ostalo u sporazumu i da AAK nije uspela da promeni tekst sporazuma. Zbog toga je prema njegovim rečima, dat predlog da se jezero imenuje „Trampovo jezero“.

Bužalja je takođe govorio o tome da li je tačka sporazuma o Gazivodama izmenjena nakon što je AAK zapretila napuštanjem vlade.

„AAK je nezadovoljna, rekli su da će napustiti vladu. Promene su izvršene u četvrtak popodne, kada je predstavljen nacrt stranama, strane su iznele svoje primedbe. U petak je najavljena ostavka, Bela kuća je razgovarala sa Haradinajem i rekli su da ovaj tekst prolazi, ko bude imao problem, imaće probem sa nama. Sporazum se nije promenio, u petak su morali da potpišu“.

„Strane su znale dnevni red dve nedelje pre, a kada su otišle tamo, sve strane su imale primedbe. Srpska strana je veoma nezadovoljna Izraelom, iz tog razloga nismo zajedno potpisali nacrt“, izjavio je Buzalja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.