Britanski mediji: Albanska grupa koristi TikTok za krijumčarenje migranata

Ilustracija/FOTO: Uprava carina

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Britanski mediji izvestili su ove nedelje o albanskim kriminalnim grupama za koje navode da koriste društvene mreže da krijumčarenje migranata u Ujedinjeno Kraljevstvo.

TikTok je društvena mreža koju, kako prenosi britanski „Miror”, koriste albanski krijumčari da bi omogućili migrantima prevoz kamionima do Engleske.

„Svaka osoba će morati da plati oko 20.000“, prenosi Mirror.

„Poslednje putovanje ove godine kako biste se susreli sa kraljicom u Engleskoj. Bezbedan put u kamionom. 100% bezbedno. Za više DM“, navodi se u objavi na TikTok-u.

U drugoj objavi objavljenoj 21. decembra pisalo je: „Put u Englesku za samo 24.000. Bezbedan put u Englesku pre Božića“.

Mirror prenosi da je u vezi sa ovim kodiranim porukama engleska policija kontaktirala TikTok, Facebook, Instagram, YouTube i Twitter kako bi ušla u trag ovim kriminalnim grupama.

Uoči Božića, oko 150 izbeglica, među kojima su i deca, uhvaćeno je u Lamanšu nešto pre ponoći.

Ministar za imigraciju, Tom Pursglov, govoreći o korišćenju društvenih mreža od strane kriminalnih grupa, navodno je rekao da „krijumčari koriste društvene mreže da privuku i promovišu smrtonosno putovanje u Veliku Britaniju, ali smo odlučni da ih zaustavimo“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.