Britanska rezervna jedinica stigla na obuku sa KFOR-om

FOTO: KFOR/Tviiter

NATO je doveo rezervne trupe, dodeljene njegovoj mirovnoj misiji KFOR na Kosovu na obuku, kazao je jedan od komandanata misije, Kristofer Samulski, prenosi Rojters.

Komandant KFOR-ovog regiona Istok Kristofer Samulski kazao je novinarima u Bondstilu da su rezerve dovedene kao deo „normalnog planiranja za vanredne situacije“.

Iako u naslovu teksta Rojters navodi da NATO dovodi rezervne trupe na Kosovo „zbog straha od nemira“, u tekstu navode da je komandant Samulski kazao da su na Kosovu kao strateška rezerva.

Samulski, kako navodi Rojters, nije dao konkretne cifre koliko je rezervnih trupa stiglo na Kosovo, ali je govorio o veličini bataljona koji obično ima između 500 i 1000 vojnika.

Osim toga, Kristofer Samulski kazao je i da bi KFOR mogao da koristi rezerve van Kosova.

„Pored toga, postoje i druge rezerve koje se nalaze van Kosova i koje imaju različite vremenske okvire u kojima se očekuje da stignu ovde ukoliko KFOR zatraži da postanu raspoložive“, kazao je.

Pročitajte još:

Britanska rezervna jedinica na vežbi sa KFOR-om uskoroPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.