Branili se ćutanjem: Saslušana dvojica iz BG i trojica iz PR – nedavno uhapšeni sa 45 kg droge

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana petorica pripadnika kriminalne grupe, osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Albanije preko Kosova i Metohije. Oni su pre dva dana uhapšeni na Novom Beogradu nakon primopredaje droge, kada je zaplenjeno ukupno skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina.

Sva petorica osumnjičenih, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema dvojici osumnjičenih i zbog opasnosti od bekstva, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva.

Uhapšeni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz ovog tužilaštva su ujedno izneli detalje o okolnostima koje su prethodile hapšenju, te kako se akcija odigrala.

Poručuju da postoji sumnja da su D. A. (42), G. K. (41) i D. M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova ka Beogradu u vozilu Škoda oktavija bele boje sa diplomatskim oznakama Misije OSCE.

Oni su se oko 11:30 na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa I. Ž. (23) i S. M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

„Odmah potom uhapšeni su I. Ž. i S. M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Agostina Neta. Tu je, na parkingu, G. K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene lišili slobode“, navodi se u saopštenju.

Od njih je zaplenjeno i više hiljada evra i mobilnih telefona.

Pročitajte još:

MUP zaplenio 50kg marihuane, deo droge stigao sa Kosova u automobilu OEBS-aPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.