Blic: Stravični detalji – Tačijev drug u Nigeriji drži fabrike beba

Prijatelj Hašima Tačija, nigerijski milijarder Rohas Okoroča, ima nekoliko fabrika beba gde se vade zdravi organi koji se šalju za Evropu.

Ovo za "Blic" tvrdi doktor Filip Ndžemanze, koji već danima pokušava da ukaže na kriminalnu mrežu trgovine organima koja seže od Kosova do Nigerije.

Stigao zahtev za saslušanje

U srpsko Ministarstvo pravde prošlog petka je stigao zahtev Tužilaštva za ratne zločine da se preko međunarodne pravne pomoći sasluša dr Ndžemanze, koji je izneo optužbe u “Blicu” da su sadašnji zamenik premijera Kosova Hašim Tači i nigerijski milijarder i guverner Rohas Okoroča organizovali izgradnju objekata u Nigeriji, gde se obavljaju ilegalne transplantacije ljudskih organa pod plaštom navodne izgradnje nuklearne elektrane

"U nigerijskoj državi Imo otkriveno je nekoliko fabrika beba koje rade uz blagoslov Rohasa Okoroče. Organi se uz pomoć Okoročinih saradnika krijumčara avionom prenose u Evropu," kaže dr Ndžemanze.

Imajući u vidu optužbe koje je ovaj nigerijski akademik prethodnih dana iznosio na račun Tačija, nije isključeno da je bivši kosovski premijer umešan i u pomenute "fabrike beba", iako ga doktor Ndžemanze nije direktno optužio u ovom slučaju.

Ndžemanze je istakao još jedan užasavajući detalj koji se tiče vađenja organa deci u Nigeriji.

"Postoji dosta ruralnih, siromašnih oblasti u kojima Okoročini ljudi šire glasine o ubijanju dece u zamenu za novac. Takvi slučajevi su se, nažalost, događali," ističe dr Ndžemanze i još jednom ponavlja da je spreman da sarađuje sa svim zvaničnim institucijama kako srpskim, tako i nigerijskim.

Blic

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.