BKS: Strani državljani sa privremenim boravkom svojim vozilima najduže tri meseca na Kosovu

FOTO: KoSSev

Izvor: Kallxo (Tekst je preveden sa albanskog, naslov je adaptiran)

Kosovski biro bezbednosti saopštio je da vozilo registrovano u inostranstvu, u vlasništvu stranog državljanina sa privremenim boravkom na Kosovu, može učestvovati u drumskom saobraćaju na Kosovu najduže 3 meseca od dana ulaska na Kosovo, iako važenje polise osiguranja može biti duže.

„Biro za osiguranje Kosova (BKS) obaveštava sve sunarodnike, odnosno osiguranike, da u smislu člana 41. Zakona broj 05/L-132 o vozilima, vozilo registrovano u stranoj državi, u vlasništvu stranog državljanina sa privremenim boravkom na Kosovu, može učestvovati u drumskom saobraćaju Kosova najduže 3 meseca od dana ulaska na Kosovo, uprkos tome što važenje polise osiguranja može biti duže“, navodi se u saopštenju BSK.

Kosovski biro za bezbednost apelovao je na građane da poštuju zakon, jer u suprotnom, prema tački 5 člana 41, predviđena je novčana kazna za građane koji krše zakon.

Kosovski biro za bezbednost preporučuje sunarodnicima da po dolasku na Kosovo polisu graničnog osiguranja dobiju onlajn, kako uopšte ne bi čekali na šalterima BSK na prelazima.

Ovo obaveštenje je postavljeno i istaknuto crvenom bojom na polisama pograničnog osiguranja koje izdaje Kosovski biro bezbednosti.

FOTO: Preuzeto sa Kallxo


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.