Bivši radnik teretio Ramuša i Dauta Haradinaja zbog premlaćivanja, ali se zatim povukao- slučaj je još uvek pod istragom

FOTO: Fejsbuk stranica Ramuš Haradinaj

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši radnik optužio je Ramuša i Dauta Haradinaja zbog premlaćivanja, ali se zatim povukao – slučaj je još uvek pod istragom.

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj i njegov brat, poslanik Daut Haradinaj, pre otprilike tri meseca prijavljeni su policiji zbog „prebijanja jednog od njihovih radnika“.

U dokumentima koji su dostavljeni Kohi, Haradinaja je policiji prijavio dežurni lekar, koji je pružio lekarsku pomoć osobi sa telesnim povredama koje su, prema njegovim rečima, posledica premlaćivanja braće Haradinaj.

Slučaj je potvrdila kosovska policija. Izjavio je da su razgovarali sa podnosiocem žalbe i da je u konsultaciji sa tužiocem pokrenut slučaj za krivično delo „Laka telesna povreda“.

Ali nakon dve nedelje podnosilac žalbe je otišao u policijsku stanicu i zatražio da se slučaj zatvori. Skoro tri meseca nakon što se dogodio ovaj slučaj, kako saznaje KOHA, sa braćom Haradinaj još nisu obavljena razgovori u bilo kom svojstvu.

Prema dokumentima, sumnja se da je sve počelo 22. juna 2020. godine, nekoliko minuta pre 15:00, kada je jedna osoba potražila pomoć u Centru za porodičnu medicinu u blizini zgrade Telekoma, u naselju „Dardanija“ u Prištini, ne mnogo dalje od sedišta AAK. Pacijent, čiji je identitet poznat Kohi, kada je zatražio lekarsku pomoć, prema nalazu, imao je povrede tela i očiju. Lekar koji je pregledao pacijenta obavestio je policiju odmah nakon pregleda.

U izveštaju kosovske policije, u koje je Koha imala uvid, on je kao uzrok povreda naveo imena braće Haradinaj.

Čitav članak možete da pročitate u novinama Koha Ditore.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.