Bivši predsednik opštine Leposavić zatražio zakazivanje ročišta protiv njega za kasnije datume, zbog trenutne situacije na Severu

osnovni sud u prištini
FOTO: Zakletva za pravdu

Bivši predsednik opštine Leposavić D. J, koji je, sa još 14 osoba optužen za korupciju i druga krivična dela, zatražio je danas od Osnovnog suda u Prištini da se naredna ročišta u ovom slučaju zakazuju za neke kasnije datume, zbog trenutne situacije na Severu Kosova, a koja, prema njegovoj prognozi, „za vikend može biti još napetija“, prenela je Zakletva za pravdu.

„Molimo vas kao sudsko veće da sačekate nekoliko dana da prođe situacija na Severu, ovo može čak i da eskalira tokom vikenda, a do vikenda će se Vlada Kosova izjasniti da li prihvata taj sporazum ili ne. Bolje da zaštitimo svoje živote i da sačekamo još malo dok se situacija na Severu ne popravi“, rekao je on, prenosi isti medij.

Inače, D. J. je optužen za učešće ili organizovanje kriminalne grupe i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, zajedno sa H.B, A.A, A.K, Č.T, B.B, M.I, I.K, B.M i J.B.

Takođe, optuženi su i N.M, Dž.F, H.H, M.H, M.R – za krivična dela učešće ili organizovanje kriminalne grupe i zloupotreba privrednih ovlašćenja.

Za sve navedene optužene se, prema optužnici, navodi da su u periodu 2015-2017. godine delovali kao organizovana kriminalna grupa, vršeći teška krivična dela u vezi sa nameštanjem tendera.

D.J. se tereti da je predvodio kriminalnu grupu, što je nastavio i nakon imenovanja na mesto predsednika opštine Leposavić.

Današnje ročište protiv njih nije održano, što će biti slučaj i sa onim koje je bilo zakazano za sutra, a zbog odsustva dvojice optuženih.

Naredna je zakazana za 26. jul.

Više o najnovijoj krizi na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.