Bivši član ISIS-a osuđen na tri godine zatvora

Arijan Krujezi
Printscreen/FOTO: T7

U kosovskim sudovima sve češće dolaze na dnevni red slučajevi protiv bivših boraca ISIS-a sa Kosova. Jedan od poslednjih je protiv Arijana Krujezija iz Uroševca koji je juče, kako prenosi prištinska Koha, osuđen na tri godine zatvora.

Krujezi je jedan od bivših članova ISIS-a koji je prošle godine zajedno sa još trojicom boraca, 32 žene i 74 dece u zajedničkoj operaciji Kosova i SAD-a vraćen iz Sirije.

On je za Siriju otputovao još 2014. godine, a granicu je prešao pešaka. Tamo je naučio arapski jezik i u početku je bio pripadnik vojne policije ISIS-a, prenosi Koha.

Krujezi je kao pripadnik ove terorističke organizacije ujedno bio i član bataljona Abu Musab, Zarćai i Umar Hatab.

U međuvremenu, Krujezi je vraćen na Kosovo, gde ga je kosovsko Specijalno tužilaštvo optužilo za krivično delo organizovanje i učestvovanje u terorističkoj organizaciji.

Samo ove nedelje dve žene sa Kosova su takođe osuđene zbog učestvovanja u terorističkim organizacijama, više o tome čitajte u nastavku:

Žena sa Kosova osuđena na dve godine zatvora uslovno zbog učešća u terorističkoj grupi

Povratnica iz Sirije osuđena na Kosovu zbog pridruživanja ISIS-u

Okrivljeni će biti zadržan u pritvoru sve dok presuda ne postane pravosnažna.

Odbrana, nezadovoljna izrečenom kaznom, je najavila žalbu Apelacionom sudu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.