Bisljimi na sastanku sa Varheljijem: Kosovo posvećeno evropskim integracijama

FOTO: Tviter/Oliver Varhelji

Osim što je u Briselu danas održao još jedan sastanak sa srpskim pregovaračem, Petrom Petkovićem, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine, zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi, razgovarao je u belgijskoj prestonici i sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

Kako saopštava kosovska vlada, njihov susret bio je fokusiran na razgovore o „dostignućima Kosova“, ali i o njihovom putu ka evropskim integracijama, odnosno narednim koracima.

„Pažnja Vlade snažno je orijentisana na sprovođenje reformi u okviru evropske agende“, navodi se u ovom saopštenju.

Bisljimi je, kažu, istakao posvećenost Kosova da se „ubedljivo kreće ka Evropskoj uniji i u kontinuitetu ka putanji napretka u oblasti vladavine prava, demokratije, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, socijalne politike, ekonomskog razvoja i socijalne kohezije“.

Ujedno je zahvalio evropskom komesaru na, kako se navodi, plodonosnom razgovoru, ali i izrazio spremnost za kontinuiranu saradnju na putu i ​​procesima evropskih integracija Kosova.

O istom sastanku se na Tviteru oglasio i Oliver Varhelji.

Potvrdio je da je sa Bisljimijem razgovarao o agendi reformi EU, kao i o zadacima koji su pred stranama.

Osim toga, kako je naveo Varhelji, razgovarali su i tome kako će Komisija biti u mogućnosti da pomogne implementaciju rezultata kako bi dijalog Beograda i Prištine bio uspešan.

Kako je protekao današnji susret Bisljimija i Petkovića u Briselu, čitajte u:

Bisljimi iz Brisela najavio mogući susret Kurti-Vučić u aprilu

Petković: Utvrđen tekst deklaracije o nestalim osobamaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.