Bez dogovora o novoj vladi, nastavljaju se pregovori

Lideri Pokreta Samoopredeljenje (LVV), Aljbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova (LDK), Isa Mustafa, iako je ranije bilo najavljeno, ni na današnjem sastanku nisu postigli dogovor o formiranju nove vlade.

Današnji sastanak stranaka koje su osvojile najviše glasova na nedavno održanim parlamentarnim izborima koji je održan u kosovskoj skupštini, završen je bez dogovora o formiranju vlade, ali će se pregovori nastaviti već sutra, javlja prištinska Koha.

Lider LVV, Aljbin Kurti, nakon sastanaka je poručio da se „napredovalo u pregovorima“, ali i ne dovoljno da bi se postigao dogovor o vladi, prenose kosovski mediji.

„Nemamo dogovor. Jer postoje stvari koje nismo razumeli“, kazao je Kurti.

Lider LDK, Isa Mustafa, ističe da je vodio „smislen“ razgovor sa Kurtijem, te da je postignut dogovor o upravljačkom programu.

„Dogovorili smo se o upravljačkom programu. Danas nema koalicionog sporazuma, ali postoji dogovor da nastavimo sa radom. Pričaćemo o našim razlikama, kako da ih približimo“, rekao je Mustafa.

Ovo je treći sastanak dvojice lidera od kada su potvrđeni konačni rezultati izbora.

Na prethodnom sastanku koji je održan u subotu, ova dvojica lidera odlučili su o modalitetu vlade i o usklađenosti programa upravljanja.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.