Beokolp: Srpskoj štampi ne daju na KiM iako smo spremni da platimo taksu

uns

Firma koja se bavi uvozom i distribucijom dnevne štampe na teritoriji KiM je bila spremna da plati carinu od 100 odsto kako bi uvela dnevnu štampu, međutim naišli su na drugu barijeru. Iz ove firme KiM Belkop tvrde da je od njih zahtevano da se izmeni faktura robe kako bi na njoj, umesto “Kosovo”, stajalo „Republika Kosovo“.

„Sinoć smo bili spremni čak i da platimo taksu na maloprodajnu cenu novina od 100 odsto, kako bi srpski narod pošto-poto dobio štampu, ali su carinici zahtevali da pored toga, na fakturi robe koja ide za Severnu Mitrovicu, umesto ’Kosovo’ stoji ’Republika Kosovo’“, rekao je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) Zvezdan Mihajlović iz firme KiM Beokolp koja distribuira srpsku štampu na KiM.

Kako ističe, Beokolp nije bio spreman na ovakav ustupak i novine su ponovo vraćene u Beograd, ističe se u saopštenju UNS-a.

Ovo je treći dan kako je Priština onemogućila distribuciju srpske štampe na Kosovo i Metohiju, i pored činjenice da se tamo ne štampa nijedan dnevni ili nedeljni list na srpskom jeziku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.