Beograd: Sutra novi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu

U Beogradu se sutra održava drugi okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. 

Okrugli sto instituta društvenih i humanističkih nauka u Srbiji počinje u 10 časova, u Palati “Srbija”. Prisustvovaće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, saopšteno je iz ove kancelarije. 

Prvi okrugli sto, u kojem su učestvovali profesori svih pravnih fakulteta Srbije, održan je krajem prošlog meseca. Organizovan je dan nakon prvog sastanka Radne grupe za "pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga" o Kosovu i Metohiji. 

Pročitajte još: 

Otvoren unutrašnji dijalog: Kosovo nije izgubljeno dok 120 000 Srba tamo živi

Debata o unutrašnjem dijalogu: Selo gori a baba se češlja

"Unutrašnji dijalog bez Srba sa Kosova nema smisla"

Najavljuju drugu fazu unutrašnjeg dijaloga, a šta je prva?​

Ova radna grupa formirana je nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, letos u javnosti predstavio temu Unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom, objavivši u dnevnom listu Blic 24. jula tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?"Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom.

O tome više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.