Barani: Ivanović prebačen kako bi "pobegao" iz zatvora!

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Haljit Barani, predsednik Ogranka Odbora za ljudska prava u Mitrovici je ubeđen da je Oliver Ivanović prebačen u zatvor u Mitrovici ne zbog toga što mu u Prištini preti opasnost već kako bi ”pobegao” kao i 21 kriminalac koji su pušteni da "pobegnu" iz zatvora 1999 godine, prenosi "Zeri".

Prihvatanje zahteva Olivera Ivanovića za prebacivanje iz zatvora u Prištini u zatvor u Mitovici je zabrinulo predsednika Ogranka Odbora za ljudska prava u Mitrovici, Haljita Baranija. 

On je u utorak rekao za naš list da to nije bilo iz zdravstvenih razloga, niti zbog toga što je u Prištini bio u opasnosti, već zbog toga što će posle podužetka pritvora za dva meseca Ivanoviću biti omogućeno da "pobegne" iz zatvora. 

"Ubeđen sam da će Oliver Ivanović, sada kada je u zatvoru u Mitrovici biti oslobođen. Njemu će biti omogućeno da izađe iz zatvora i svi će posle reći kako je Oliver pobegao", ocenjuje Barani. 

Po njegovim rečima Euleks policija koju on vidi kao policiju UNMIK-a u kojoj su i Srbi, će izvesti Ivanovića odatle kao što je 1999 godine uradila sa 21 srpskim kriminalcem koji su počinili teške zločine protiv albanskog stanovništva. 

"U septembru 1999 godine sami policajci UNMIK-a su navodno poslali u bolnicu zločince koji su uhapsili, a posle ostavili da slobodno odu gde hoće. Nisu svi pušteni odmah ali neki su pušteni u julu, neki u avgustu a ostali u septembru 1999. godine, a policija UNMIK-a je rekla da su pobegli iz zatvora. Više se niko nije bavio njima, slobodno su se šetali i niko ih nije uznemiravao."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.