Bahtiri: U petak se pridružujem Samoopredeljenju

BAHTIRI I KURTI
FOTO: Gazeta Express

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, kako je sam izjavio, od sutra će biti deo Pokreta Samoopredeljenje koji vodi Aljbin Kurti. Bahtiri je krajem jula saopštio da napušta Pacolijevu AKR, a sada poručuje da pored njega u Samoopredeljenje prelazi još „600 aktivista koji su bili u AKR“, prenose kosovski mediji. 

Bahtiri je saopštio da će se pridružiti Samoopredeljenju u petak, kao i to da će sa njim preći još 600 aktivista AKR, prenosi Gazeta Express.

Sudeći po najavama poslanika kosovske skupštine Miljaima Zeke, AKR čekaju i dodatne unutrašnje izmene. Prema njegovim tvrdnjama, Bedžet Pacoli koji trenutno predvodi ovu stranku povući će se sa ovog mesta i predati ga Selimu Pacoliju, prenosi Gazeta Express.

„Tačno je, pridružiću se Samoopredeljenju u petak“, rekao je Bahtiri dodajući da će sa njim preći još „600 drugih aktivista koji su bili u AKR“.

Podsećamo, gradonačelnik Južne Mitrovice krajem jula, odgovarajući na pitanje novinara otkrio je da više nije deo Pacolijeve AKR, a razlog za njegov izlazak je taj što je ova partija odbila njegov predlog za formiranje koalicije sa Samoopredeljenjem.

Bahtiri je gradonačelnik Južne Mitrovice još od 2013. godine.

Pored toga, juče je i poslanik Alternative, Iljir Deda, napustio ovu političku opciju zbog najave koalicije sa Samoopredeljenjem. Deda, koji je ranije bio poslanik Samoopredeljenja, je napustio Alternativu jer odbija da ponovo bude deo Samoopredeljenja, zbog čega je i došlo do „razdvajanja partijskih i političkih puteva“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.