Bahtiri: Ja sam doneo promene u Mitrovici, omogućio sam slobodu kretanja na Severu

BAHTIRI I KURTI
FOTO: Gazeta Express

Gradonačelnik Južne Mitrovice i novopridošli član pokreta Samoopredeljenje, Agim Bahtiri označio je sebe kao odgovornim za suzbijanje kriminala u Južnoj Mitrovici i obezbeđivanja slobode kretanja u Severnoj Mitrovici, javlja Kljan Kosova. Istovremeno, bivši partijski kolega Bedžeta Pacolija navodi da se nije našao na listi kandidata za poslanike pokreta Samoopredeljenje zato što nije želeo da laže građane koji su mu dali mandat da bude gradonačelnik, prenosi Zeri.

„Ja sam zatekao jednu Mitrovicu – to je poznato celom Kosovu, u kojoj više nije bilo intelektualaca, zatekao sam je sa bodljikavom žicom i tenkovima, sa krijumčarima, sa zelenašima, jedan grad koji nimalo nije ličio na grad Mitrovicu. Prvo, zahvaljujući američkoj ambasadi, engleskoj, nemačkoj ambasadi, koje su pomogle u procesu nalaženja mira u Mitrovici. Mir se tražio prvo na južnoj strani jer su tenzije koje su se podigle u Mitrovici dovele do 9876 međuetničkih incidenata zbog kojih je EU napravila barikade i oni su incidente koji su se dogodili iskoristili kao pokriće“.

Analizirajući predizbornu situaciju na televiziji Kljan Kosova, Bahtiri se pohvalio da je osigurao slobodu kretanja na Severu.

„Kriminal je tamo počeo, omogućio sam slobodu kretanja na Severu, razgovarajući i sa lokalnim Srbima. Mi ekstremizam ne možemo totalno da iskorenimo. Ono što vidim u Mitrovici su slobodni ljudi. Za 55,7% opao je kriminal u Mitrovici, u 72,8% slučajeva su otkriveni počinioci krivičnih dela, navodi se u izveštaju policije. Nije bilo lako osigurati bezbednost u Mitrovici. Bio sam u delegaciji u Briselu i dosta se zna kakav posao sam obavio. Ja sam dao doprinos jer sam na bolje promenio Mitrovicu. Pridruživanje Aljbinu Kurtiju je isto deo toga, komandni lanac, nije mogao jedan predsednik opštine da prekine taj lanac kojim su vezani jedan sa drugim“.

Podsećamo, Bahtiri je krajem avgusta, najavio da napušta stranku Bedžeta Pacolija, AKR, i zajedno sa 600 aktivista prelazi u pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.