Avdulji kritikovao Hisenija: Od 9 tačaka sporazuma, samo jedna je u interesu Kosova

Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik LDK, Hadži Avdulji (Haxhi Avdyli), rekao je da iz dijaloga između Kosova i Srbije proizilazi devet tačaka, koje su, osim pitanja nestalih, u celosti u interesu Srbije.

On je rekao da su ove tačke o kojima razgovaraju kosovski koordinator, Skender Hiseni i predstavnik Srbije, Marko Đurić uz posredovanje izaslanika EU za dijalog, Miroslava Lajčaka, užasno štetne za postojanje države Kosovo.

„Povratak raseljenih Srba, povratak imovine Srbiji, ekstrateritorijalnost srpske crkve, povratak Srbije na tržište i asocijacija sa izvršnim nadležnostima koja bi bila država unutar države Kosovo i još mnogo toga o čemu je i Milošević mogao samo da sanja“, napisao je.

Prema njegovim rečima, najveća ironija i poniženje za Kosovo je otvaranje debate za obostrano priznanje.

„Hiseni i Lajčak treba da znaju da smo 20 godina vodili raspravu o priznanju i ta debata može trajati još 50 godina. U Briselu se priprema poništenje države Kosovo i otvaranje rasprave da li Srbija priznaje tu neuspešnu državu ili ne“, napisao je.

Podsetimo, Avdulji je, osim Vjose Osmani, bio jedan od poslanika koji nije glasao za Hotijevu vladu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.