Arifi: Ludi zahtevi grupe za ZSO; Đurić: Priština nema namere da formira ZSO

Marko Đurić FOTO Kim
Marko Đurić FOTO Kim

„Arifijeva današnja izjava je samo potvrda onoga što sve vreme tvrdimo – da Priština nema, niti je ikada imala nameru da formira Zajednicu srpskih opština, iako su samo pre neka četiri meseca tvrdili da će ovoga puta sigurno ispuniti svoje obaveze,“ reagovao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić na današnju izjavu Haradinajevog savetnika Arifija.

„Ukoliko je pročitao a nije razumeo Prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni,“ naveo je Đurić.

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine, Avni Arifi, izjavio je danas, a preneli kosovski mediji, da su ludi i neprihvatljivi zahtevi Upravljačkog tima za izradu Statuta ZSO.

Avni Arifi FOTO Telegrafi
Avni Arifi FOTO Telegrafi

Oni su zahtevali da u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i zahtev da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije.

Arifi je za Koha ditore kazao, a preneo RTV Kim – da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, niti pre epiloga ideje predsednika Kosova Hašima Tačija o korekciji granica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.