Apelacioni Sud potvrdio oslobađajuću presudu Haradinaj-Stubli

Meljiza Haradinaj Stubla
Foto: Tviter, Meljiza Haradinaj Stubla
Preuzeto sa KosovaPress 


Apelacioni Sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog Suda u Prištini kojom je bivša kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla oslobođena optužbe za lažno prijavljivanje imovine.

Prema ovoj presudi, Haradinaj-Stubla je oslobođena optužbe, budući da nije dokazano da je počinila krivično delo neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovine, prihoda, poklona, druge materijalne koristi ili finansijskih obaveza, iz člana 437. , stav 2. STRK.

Kako je Apelacioni Sud danas saopštio, Osnovno tužilaštvo u Prištini žalilo se na sudsku odluku, ali je Apelacioni Sud odbacio ovu žalbu kao neosnovanu.

„Veće za krivična dela Apelacionog suda, nakon što je pregledalo sve spise predmeta i ocenilo žalbene zahteve, utvrdilo je da je žalba Osnovnog tužilaštva u Prištini neosnovana, jer gore navedena po presudi Osnovnog suda u Prištini nije bila uključena u nijedno krivično delo i iz izvedenih dokaza nije dokazano da je optužena M.H.S, počinila krivično delo za koje je tužena, pa je s pravom oslobođena optužbe „, navodi se u obaveštenju Apelacionog Suda.

Haradinaj-Stubla je optužena da nije prijavila vlasništvo nad londonskim preduzećem, u vreme kad je bila politički savetnik premijera Ramuša Haradinaja u septembru 2017. godine.

U oktobru 2019. godine, Stublu je Osnovni sud u Prištini proglasio krivom za krivično delo „Neprijavljivanje ili lažno prijavljivanje imovine“ i osuđena je na osam meseci uslovno i novčanu kaznu od 1,000 evra.

Ali, nakon žalbe odbrane, presuda je poništena i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Na ponovljenom suđenju Stubla je oslobođena optužbi.

Povezani članci:

Haradinaj Stubla se izjasnila da nije kriva za neprijavljivanje imovine

Ukinuta presuda za korupciju Haradinaj Stubli; Slučaj vraćen na ponovno suđenje

Haradinaj Stubla se nije pojavila na suđenju za korupciju zbog kontakta sa kovid pozitivnom osobom

Hotijeva ministarka spoljnih poslova i zamenik ministra kulture osuđeni za korupcijuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.