Aljbin Kurti: Hapšenje Marka Đurića – film Tačija i Vučića

Izvor: Lajmi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, komentarisao je hapšenje šefa Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marka Đurića, u ponedeljak. U intervjuu za emisiju "Život na Kosovu", Kurti je izjavio da je scenario hapšenja pripremljen od strane predsednika Kosova, Hašima Tačija i njegovog srpskog kolege,  Aleksandra Vučića.

"Đurić je trebalo da bude hapšen, ali mnogo ranije. Verujem da to ima veze sa večerom Vučić-Tači koja više nije tajna. S jedne strane, uhapsite Đurića i zadržite ga pet minuta, počnete da pišete statut Zajednice koji je veoma problematičan i istovremeno kažete da želimo da nastavimo dijalog sa Vučićem, koji nas je nazvao teroristima te večeri – to je samo film," rekao je Kurti.

Takođe je optužio predsednika Tačija da ima uticaj na Kosovsku policiju.

"Po mom uverenju, bilo je potrebno ne više od dva dana da se pokaže da nije bila u pitanju vladavina prava i ustavni poredak, već da se radi o političkim igrama. Skup koji je juče održan bez Đurića nije ništa manje problematičan od skupa sa Đurićem  u ponedeljak. Verujem da je ovaj dvojac Tači-Madžuni onaj koji je zarobio ovu državu," rekao je Kurti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.