Aleks Soroš posetio Prištinu: Sastanci sa zvaničnicima, civilnim društvom, strankama

Zamenik predsednika Fonda za otvoreno društvo, Aleks Soroš – posetio je Kosovo. Sastao se sa visokim kosovskim zvaničnicima, civilnim društvom, političkim strankama, posetio je kosovsku skupštinu. Iako iz kosovskih institucija, do objavljivanja ove vesti, nisu izdata saopštenja za medije u vezi sa sastancima i posetom, Aleks Soroš je informacije o svom boravku u Prištini podelio, uz fotografije, na svom Instagram profilu. Podsetimo, krajem novembra 2017. Soroš je posetio i Beograd, gde se sastao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

I u Prištini je razgovarao sa predsednikom – kosovskim – Hašimom Tačijem, kao i kosovskim premijerom, Ramušem Haradinajem.

"Odlična dobrodošlica na Kosovu od strane predsednika Hašima Tačija, kako bi razgovarali o putevima ka većem priznanju Kosova; još jedna gostoljubiva dobrodošlica od strane premijera Kosova, Ramuša Haradinaja" – napisao je Soroš na svom Instagram profilu, podelivši fotografije sa sastanaka.

Objavio i fotografije posete pokretu Samoopredeljenje, navevši da se "sastaju sa svim strankama", te one Skupštini Kosova, sa obilaska spomenika u Prištini, ali i onu sa sastanka sa civilnim društvom.

Upravo je ovaj deo posete ocenio kao "vrhunac" svog putovanja na Kosovu.

"Čuo sam raznolikost informisanih pogleda lokalnih medija, nevladinih organizacija, uključujući i važnu srpsku manjinu i  mlade političare u nastajanju iz čitavog političkog spektra koji su spremni da preuzmu budućnost," naveo je takođe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.