Aktivista PDK bacio dinare na kosovskog ambasadora u Hrvatskoj

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog, naslov je adaptiran)

Aktivista PDK, Milot Krasnići (Krasniqi) bacio je novčanice dinarske valute na kosovskog ambasadora u Hrvatskoj Martina Berišaja (Berishaj) na današnjem Ekonomskom forumu Kosovo-Hrvatska u Prištini.

Kako navodi PDK u saopštenju, ovaj akt je znak protesta zbog velike finansijske afere u koju je Berišaj umešan i trgovine energentima sa kompanijom „GEN“ iz Beograda.

„Ambasador Martin Berišaj plaćen je milionima evra od strane GEN-a iz Srbije, novac koji je podignut i ne zna se gde je završio. Neprihvatljiva je i neoprostiva zaštita koju ambasadoru Berišaju daje premijer Kurti“, navode u saopštenju.

Prema PDK, Berišaj, kao ambasador sa optužnicom, ne može biti dostojan predstavnik Kosova u Hrvatskoj, naprotiv, „sve dok je na funkciji on ozbiljno narušava imidž Kosova“.

„On treba da dođe u Prištinu samo da bi se suočio sa pravdom i položio račune o skandalu u koji je umešan. Istina neće moći da se sakrije, uprkos neshvatljivoj i sumnjivoj odbrani, koliko god bila velika piramida ovog skandala“, navodi PDK.

KoSSev: Milot Krasnići je nakon ovog akta uhapšen. PDK je zahtevao njegovo momentalno puštanje na slobodu, a u međuvremenu, on je i oslobođen.

Berišaj je danas pred medijima još jednom negirao optužbe na svoj račin, nazivajući ih spekulacijama sa političkom pozadinom.

Pročitajte još:

 

Vlasti u Crnoj Gori blokirale račune kompanije kosovskog ambasadora Berišaja

 

Gazeta: Tužilaštvo CG vodi istragu o Martinu Berišaju, nema osnova za krivično gonjenje

 

Agencija za antikorpuciju započela sa proverom Berišajeve imovine

 

Berišaj pozvan na razjašnjenje, najavio tužbu protiv slovenačkog medija, Osmani mu veruje, opozicija tvrdi da je sa ‘srpskom mafijom’ trgovao strujom

 

Mediji: Kosovski ambasador podigao pola miliona evra od srpske firme pa uplatio slovenačkom političaruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.