Gazeta: Tužilaštvo CG vodi istragu o Martinu Berišaju, nema osnova za krivično gonjenje

FOTO: Preuzeto sa Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Specijalno tužilaštvo Crne Gore je u ekskluzivnom odgovoru za Gazetu Express potvrdilo da je nakon pisanja slovenačkih medija o sumnjama u umešanost kosovskog ambasadora u Hrvatskoj Martina Berišaja u finansijski skandal u Sloveniji preko njegove kompanije MB Consulting u Crnoj Gori, počelo istrage o ovom slučaju.

U Specijalnom tužilaštvu Crne Gore za Ekspres je rečeno da su otvorili istragu o ovom slučaju, a nakon prikupljanja dokaza u preliminarnoj fazi istrage, utvrdili su da nema nepravilnosti u vezi sa transakcijama u iznosu od 600,000 evra koje su uplaćene kompaniji Martina Berišaja od strane GEN filijale u Beogradu, niti u pogledu poslovanja kompanije MB Consulting ambasadora Berišaja.

Tako Tužilaštvo navodi da je utvrdilo da nema osnova da se protiv bilo kog lica pokrene krivični postupak za bilo koje krivično delo koje je u nadležnosti Specijalnog državnog tužioca, ili drugo krivično delo kojim se tereti po službenoj dužnosti.

„Povodom Vašeg pitanja, obaveštavam Vas da je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo predmet povodom pomenutog događaja. Istraga je sprovedena na osnovu koje je ovo tužilaštvo prikupilo informacije, dokumentaciju i određene dokaze iz kojih proizilazi da nema nepravilnosti u prometu finansijske imovine koju ste pomenuli i načinu pribavljanja ove imovine, niti u bilo kom drugom delu radnje pravnog lica „MBC“ D.O.O. Dakle, ovo tužilaštvo je ocenilo da nema osnova za krivično gonjenje protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo koje je iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, ili drugo krivično delo kojim se tereti po službenoj dužnosti“, rekla je za Gazetu Express tužiteljka Specijalnog tužilaštva Crne Gore Sanja Jovićević.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.