Vlasti u Crnoj Gori blokirale račune kompanije kosovskog ambasadora Berišaja

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vlasti u Crnoj Gori blokirale su danas bankovne račune kompanije „MB konsalting“, koja je u vlasništvu ambasadora Kosova u Hrvatskoj Martina Berišaja, prenose crnogorski mediji.

Navodi se da je do blokade računa kompanije došlo zbog duga od 31 hiljadu evra.

Ambasador Berišaj se pominje da je preko svoje kompanije umešan u aferu pranja novca od oko 600 hiljada evra.

On je osumnjičen da je prebacio gotovinu sa bankovnog računa u Crnoj Gori na račune slovenačkog političara Roberta Goloba.

Berišaj je negirao da je učestvovao u pranju novca, ali su, nakon što su se pojavile sumnje, na Kosovu sve učestalije pozive za njegovo razrešenje sa mesta ambasadora u Zagrebu.

KoSSev: Nešto ranije kosovski portal Gazeta Express pisala je da je Specijalno tužilaštvo Crne Gore u odgovoru za ovaj medij potvrdilo da je nakon pisanja slovenačkih medija o sumnjama u umešanost kosovskog ambasadora u Hrvatskoj Martina Berišaja u finansijski skandal u Sloveniji preko njegove kompanije MB Consulting u Crnoj Gori, počelo istrage o ovom slučaju.

U Specijalnom tužilaštvu Crne Gore za Ekspres je rečeno da su otvorili istragu o ovom slučaju, ali i da su nakon prikupljanja dokaza u preliminarnoj fazi istrage, utvrdili su da nema nepravilnosti u vezi sa transakcijama u iznosu od 600,000 evra koje su uplaćene kompaniji Martina Berišaja od strane GEN filijale u Beogradu, niti u pogledu poslovanja kompanije MB Consulting ambasadora Berišaja.

O tome opširnije u: Gazeta: Tužilaštvo CG vodi istragu o Martinu Berišaju, nema osnova za krivično gonjenje

Agencija za antikorpuciju započela sa proverom Berišajeve imovine

Berišaj pozvan na razjašnjenje, najavio tužbu protiv slovenačkog medija, Osmani mu veruje, opozicija tvrdi da je sa ‘srpskom mafijom’ trgovao strujom

Mediji: Kosovski ambasador podigao pola miliona evra od srpske firme pa uplatio slovenačkom političaruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.