Akcijom Eparhije diseldorfske i nemačke opremljena ambulanta pri Bogosloviji u Prizrenu

Humanitarna akcija Eparhije diseldorfske i nemačke – opremanje ambulante pri Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija u Prizrenu
FOTO: Diseldorfske i nemačka eparhija

Prizrenskoj Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija uručeni su medicinska oprema i alati u sklopu humanitarne akcije koju je sprovela Eparhija diseldorfsko-nemačka. Humanitarna akcija imala je za cilj opremanja ambulante u sklopu internata ove Bogoslovije.

„Zahvaljujući prilozima vernika Eparhije diseldorfske i nemačke, a uz blagoslov nadležnog arhijereja G. Grigorija, prikupljena su značajna sredstva za pomoć našem narodu u borbi protiv kovid-19“, saopšteno je iz ove eparhije.

Pomoć je Bogosloviji u Prizrenu uručila dobrotvorna fondacija Srpske Pravoslavne Crkve „Čovekoljublje“.

„Ambulanta je namenjena ne samo učenicima ove srednjoškolske bogoslovske ustanove već i malobrojnim Srbima nastanjenim u Prizrenu i ostalim južnim srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji“, dodali su iz eparhije kojom upravlja episkop Grigorije.

Ova eparhija objavila je pismo koje je episkopu diseldorfskom-nemačkom uputio episkop raško-prizrenski, Teodosije, a kojim mu se zahvaljuje na sredstvima izdvojenim za nabavku opreme za ambulantu.

Teodosije je podsetio da je najbliža zdravstvena ustanova u srpskom zdravstvenom sistemu – u Gračanici ili Mitrovici, udaljena na oko 100 kilometara od Bogoslovije.

„Budući da naša škola radi u specifičnim uslovima gotovo deset godina, pojavila se potreba za postojanjem dobro opremljene ambulante“, poručio je u pismu.

Ujedno je istakao da će postojanje nove ambulante u krugu škole rešiti mnoge probleme i olakšati rad i živote – kako nastavnika i učenika, tako i lokalnog malobrojnog srpskog stanovništva u Prizrenu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.