AAK plakatima na ogradi vlade protiv ukidanja takse, rukovodstvo stranke organizovalo okrugli sto

Protiv ukidanja
Foto: RTK2

Članovi Alijanse za budućnost Kosova (AAK) postavili su na ogradu zgrade vlade plakate kojima pozivaju da se ne ukinu takse na robu iz Srbije, javlja RTK2.

„Vratite nam nestale, a ne srpsku robu“, „Ukidanjem takse, ostavljate me bez posla“, „Ljudi ne zaboravljaju, Srbija ne prolazi“ neki su od natpisa plakata na ogradi vlade.

Tu stoje i ostali plakati, kao što su „Ukidanje takse naoružava Srbiju, ostavlja mlade bez posla“, „Ne damo tržište bez priznanja“, „Gde je izvinjenje, gde su nestali“, i druge.

Parlamentarna grupa Alijansе za budućnost Kosova danas je u prostorijama kosovske skupštine organizovala okrugli sto o taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom okruglom stolu rečeno je da su takse na robu iz Srbije uvećale proizvodnju lokalnih proizvoda i broj zaposlenih na Kosovu – zbog čega Kosovo treba da koristi taj argument u cilju međusobnog priznanja, prenose kosovski mediji.

Članovi ove stranke saglasni su da nova kosovska vlada ne bi trebalo da ukida takse bez obostranog priznanja između Kosova i Srbije.

Mera reciprociteta neće funkcionisati, poručuju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.