Organizovan prevoz na festival „Medimus“ iz Kosovske Mitrovice

Medimus

Tradicionalno, „Medimus“ festival srednjovekovne muzike održava se četvrti put u atrijumu crkve Svetog spasa u Prizrenu od 23. do 25. avgusta. Kao i svake godine, i ove se do Prizrena organizuje prevoz iz Kosovske Mitrovice. 

Na festivalu ove godine nastupaju međunarodni ansambli Medimus, „Muzika Profana“ iz Mađarske, Grčki vizantijski hor iz Atine, te sastavi „Renesans“ i „Simonida Hiperborea“ iz Srbije.

Organizatori festivala „Medimus“ pozivaju sve zainteresovane da se pridruže festivalu srednjovekovne muzike, a sa Severa je organizovan prevoz – iz Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka.

Festival počinje 23. avgusta u 19 i 30 časova.

Festival Medimus prošlogodišnji je dobitnik nagrade „Muzika klasika“ za 2018. godinu, po mišljenju žirija kao najbolji festival od regionalnog značaja. Organizatori festivala – koji se održava četvrtu godinu zaredom su – Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena, Dom kulture Gračanica i Fondacija Sveti Arhangeli.

Više o programu ovogodišnjeg festivala „Medimus“ možete pogledati ovde.

Vidite još:

Festival srednjovekovne muzike „Medimus“ i ove godine u Prizrenu

Organizovan odlazak na festival „Medimus“ iz Zubinog Potoka

 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.