918 zdravstvenih kartica vraćeno u centralnu Srbiju uz policijsku pratnju, Pomoravljani i dalje bez njih

Zdravstvene kartice za ukupno 918 osiguranika Zdravstvenog sistema Republike Srbije iz Kosovskog Pomoravlja koje su pripadnici Kosovske policije oduzeli 3. jula na integrisanom graničnom prelazu "Bela zemlja" i gde su se sve vreme na carinskom terminalu nalazile do predavanja, vraćene su juče direktoru filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) za opštinu Gnjilane Jovici Antiću, kasno sinoć javila je RTV "Puls". Kartice su, međutim, uz policijsku pratnju vraćene nazad u centralnu Srbiju, a pod ranijim obrazloženjem kosovskih vlasti da su ih izdale "paralelne srpske strutkture". Nema, međutim, detalja kako će se dalje rešiti problem 918 zdravstvenih osiguranika koji nisu došli u posed ovih knjižica.

"Agonija oko povraćaja kartica završena je danas, oko 13 časova, nakon 10 dana svakodnevnog nastojanja da mi se kartice vrate i da budu uručene osiguranicima kojima su namenjene,” ovako je Antić za Puls u pisanoj informaciji saopštio epilog događaja. 

Zdravstvene knjižice, on je dalje napisao, na carinskom terminalu predala mu je "tzv. carina Kosova", uz nalog da iste "odmah vrate u Srbiju". 

Kartice je Antić, uz policijsku pratnju, ipak, umesto korisnicima, vratio natrag u centralnu Srbiju do prelaza "Bela zemlja".

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.