50 novih kontejnera

Uskoro će u čitavom gradu svi stari kontejneri biti zamenjeni novim
 
Na ulicama Mitrovice su pre nekoliko dana osvanuli novi kontejneri. Sjajna boja novog metala nije prošla nezapaženo među građanima, ali kako se čitav grad podigao na noge ovih dana prikupljajući pomoć za poplavama ugrožena mesta u Srbiji i Republici Srpskoj i pratio vesti, vest o novim kontejnerima bila je u drugom planu.
 
JKP “Standard” nabavilo je 50 kontejnera od po jednog kubnog metra, koji su kamionima RJ “Čistoća” prošlog utorka raspoređeni, prvo u glavnoj ulici Kralja Petra I, a zatim i u sporednim ulicama, u zavisnosti od prioriteta. Ova količina kontejnera je ipak dovoljna tek za zadovoljavanje minimalnih potreba za adekvatno prikupljanje smeća koju vrše radnici gradske čistoće.
 
Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić je za KoSSev rekao da opština ima u planu da čitav grad uskoro pokrije novim kontejnerima, ali da će se i stari kontejneri remontovati i ponovo staviti u funkciju.
 
„JKP ‘Standard’ je uz pomoć opštinskog veća, nabavilo 50 novih kontejnera. To još uvek nije dovoljno da bi se pokrio čitav grad, ali ćemo svakako nabavljati u fazama još novih kontejnera. Plan je da se čitav grad pokrije sa novim kontejnerima. Što se starih tiče, iskoristićemo mogućnosti da ih popravimo koliko je moguće, zamenimo točkove, ofarbamo i tako ih stavimo ponovo u funkciju,” rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice, dodavši da je nabavka finansirana iz opštinskog budžeta.
 
Gradska čistoća ima potrebu za većom količinom, kako kontejnera zapremine od po jednog kubnog metra, tako i za onim od po tri kubna metra, koji se koriste uglavnom u perifernim naseljima u gradu.
 
Radnici gradske čistoće svakoga dana, najmanje tri puta, prazne kontejnere, a često i po četiri. Ipak, deluje da su kontejneri uvek puni. U Severnoj Mitrovici je stanovništvo gusto naseljeno na malom prostoru. Suštinski problem ipak predstavljaju zaposleni u prodavnicama, koje po prijemu robe, pakete i ambalažu bacaju u gradske kontejnere, iako to nikako ne bi smelo da se čini, već da se sav kabasti otpad odlaže po posebnoj proceduri.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.