400 pripadnika napustilo KBS u poslednje dve godine

FOTO: Novosti KBS

Izvor: Indeksonline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, izdanje od ponedeljka)

Oko 400 pripadnika napustilo je KBS tokom 2017. i 2018. od kojih su neki emigrirali u inostranstvo.

Kako navodi Indeksonline, razlozi za njihovo napuštanje KBS-a su različiti, a među njima ima i onih koji su ostavili uniformu nakon što su dobili vizu za rad u inostranstvu.

Ministarstvo odbrane nije konkretno odgovorilo na pitanje Indeksonline-a o kakvim razlozima je reč, kao ni koliko je pripadnika snaga napustilo uniformu da ode u inostranstvo.

„Tokom 2017. i 2018. godine ukupno 399 pripadnika je napustilo KBS, bez obzira na etničku pripadnost, rasu i pol. Da bi pripadnici mogli da napuste KBS neophodno je da popune službeni obrazac u kojem navode razloge napuštanja službe, koji se zatim preispituju i obrađuju kako bi se finalizirali odlukom o napuštanju“, navodi se u odgovoru Ministarstva odbrane.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane tokom perioda od dve godine donesene su odluke o smenjivanju pripadnika KBS-a iz sledećih razloga: demobilizacija, razrešenje od strane disciplinske komisije, penzionisanje, zdravstveni razlozi, prelazak u kadete i smrt.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.