35. žrtva koronavirusa na Kosovu

infektivna klinika
FOTO: Gazeta Express

U prištinskoj klinici za infektivne bolesti preminula je još jedna osoba obolela od Covid-19, javlja Gazeta Express, pozivajuće se na navode ove klinike.

Reč je o 80-godišnjem muškarcu, A. G. iz Prištine.

U pitanju je pacijent koji je pored Covid-a bolovao i od pridruženih oboljenja.

Osamdesetogodišnji muškarac iz Prištine je 35 žrtva koronavirusa na Kosovu. Svi preminuli su do sada imali pridružena oboljenja.

Prema poslednjim podacima, na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Kosova hospitalizovano je 72 pacijenta sa COVID-19, od kojih su 4 u teškom stanju, dva u kritičnom, a 31 pacijent je na terapiji kiseonikom.

Na ovoj klinici čekaju se rezultati za još osam slučajeva, dok su dva pacijenta puštena sa klinike nakon što su rezultati testa bili negativni.

Kako su jutros preneli prištinski mediji, u Prištini je do sada registrovano 250 inficiranih koronavirusom.

Na Kosovu se u poslednjih 10 dana beleži trend rasta novoinficiranih.

Prema navodima kosovskog ministra zdravlja, Armenda Zemaja, koji se danas oglasio video porukom, do većeg broja novoinficiranih dolazi zbog nepoštovanja preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

On je ujedno pozvao građane da poštuju usvojene mere uz naznaku da ovo ministarstvo i vlada „daju sve od sebe da se ne vrate mere izolacije“.

Prema poslednjim podacima kosovskog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je do sada registrovano 1998 inficiranih koronavirusom, dok je ukupan broj izlečenih pacijenata 980.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.