301 pacijent u Prištini, 22 u teškom stanju

Foto: KoSSev
Foto: KoSSev

U prištinskim klinikama univerzitetsko bolničkog centra, koji obuhvata i 7 javnih bolnica, leži 301 pacijent koji se leči od Covid-19.

Od toga broja 186 je u kliničkom centru a 115 u opštim bolnicama, poslednji su statistički podaci ove ustanove od sinoć. Na kiseoničnoj terapiji je 184, od kojih je 22 u teškom stanju.

U poslednja 24 sata registrovano je još 203 slučajeva inficiranja virusom korona, dok je broj izlečenih pacijenata 71, saopštio je večeras kosovski Institut za javno zdravlje, ali i potvrdio da je do sada preminula 101 osoba.

U međuvremenu stižu nove potvrde o zaraženim. Kosovske opštine počele su pojedinačno da objavljuju rezultate o stanju u svojim mestima.

U Mališevu je, kako javlja Gazeta Express, troje novopotvrđenih inficiranih koronavirusom, od kojih je jedan 57-godišnjak već preminuo, rano jutros, a da je oboleo od Covid-19 potvrđeno je tek nakon smrti. Ovo je četvrta smrt u ovoj opštini od posledica zaražavanja virusom, sa 90 koliko je ukupno inficirano i 76 koji su se oporavili.

U Peći se leči 51 pacijent, od kojih je Covid-19 potvrđen kod 41-og a ostalih 10 još uvek čeka na rezultate. Jedan pacijent je u teškom stanju, 9 je na kiseoničnoj terapiji, ostali su stabilno.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.