"28. jun": Pomoć za mitrovičko porodilište i obnovu crkve u Podujevu

Studenti iz organizacije "Sistem vrednosti", ispred humanitarne organizacije "28. jun", dostavili su ove nedelje porodilištu u Kosovskoj Mitrovici donaciju u sanitetskom materijalu i opremi. Takođe, "28. jun" je ove nedelje donirao i finansijsku pomoć u iznosu od 60.000 dinara za obnovu crkve u Podujevu.

Mitrovičko porodilište dobilo je četiri klima uređaja, spavaćice za porodilje, pakete Pampers pelena za novorođenčad, medicinske komprese i drugi sanitetski materijal.

Pored toga studenti – saradnici organizacije "28. jun" predali su Eparhiji raško-prizrenskoj u Gračanici novčanu pomoć za obnovu crkve u Podujevu koja je bila zaštitni znak ove organizacije tokom #NoKosovoUnesco kampanje. U ovoj crkvi niko ne služi, a ona je spaljena i demolirana tokom martovskog pogroma 2004.

"Ovim poklonima porodilištu u Mitrovici i crkvi u Podujevu, 28. jun završava svoje akcije za 2015.godinu i zahvaljuje se od srca svima onima koji volontiraju, podržavaju nas, daju priloge i hrabre nas da nastavimo sa našim humanitarni radom. Sreća koju naša pomoć donosi našoj braći i sestrama u matici je neopisiva i naša najveća plata!" – poručuju iz 28. juna.

 Organizacija 28. jun je osnovana 2011. godine i do danas je podelila 170 tona humanitarne pomoći Zapadnom Balkanu u vrednosti od preko 4.4 miliona dolara. Ova organizacija je, takođe, jedan od pokretača Internet kampanje protiv članstva Kosova u UNESCO. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.