Poslanik PDK zatražio ostavku gradonačelnika Kamenice i direktora pogranične policije zbog Karačeva

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu (Haxhiu) zatražio je ostavku gradonačelnika Kamenice, nakon, kako piše sinoć Gazeta Express a prenosi RTK2, „ulaska nekih pripadnika srpske vojske“ u selo Karačevo.

On je naveo da Ćendron Kastrati (Qendron Kastrati) ne samo da ne „podržava“ stanovnike pograničnog područja, već je zatvorio i njihove škole, primoravši ih da se presele iz tog dela, a sa druge strane dozvolio je otvaranje kockarnica na teritoriji svoje opštine.

„Takođe, ako direktor granične policije ne podnese ostavku, mora biti otpušten u roku od 24 sata. Ljudi na tim pozicijama imaju odgovornost za celo Kosovo, u suprotnom bi ih trebalo ostaviti onima koji imaju znanje i hrabrost“, rekao je Hadžiu.

„U takvim slučajevima patriotizam, hrabrost i spremnost za odbranu zemlje pokazuju se u svakom kutku, a ne na Fejsbuku i konferencijama za štampu“, dodao je on.

KoSSev: Uprkos tome što se KFOR juče oglasio saopštenjem u kojem je potvrdio da je sa vojskom Srbije bio u zajedničkoj patroli, ne stišava se bura koja je pokrenuta od preksinoć o, kako su izvestili mediji u Prištini, prolasku srpske žandarmerije kroz Karačevo.

KOHA: Ulazak srpske žandarmerije na Kosovo pokazuje da se vladajuća koalicija „trese“

KFOR o Karačevu: Zajednička patrola srpske vojske i KFOR-a

Kosovski mediji ponovo o Karačevu i srpskoj žandarmeriji, oglasili se Hoti i PDK, Haradinaj na licu mestaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.