Zvečan: Zgrada “Stacionara“ služiće za pregled pacijenata sa sumnjom na Covid-19

Opština Zvečan
FOTO: KoSSev

Nakon izvršene dezinfekcije, zgrada “Stacionara“ u Zvečanu, služiće kao Ambulanta za pregled pacijenata sa sumnjom na infekciju virusom Covid-19, saopšteno je iz Opštine Zvečan.

Svi građani na teritoriji opštine Zvečan, koji imaju znake i simptome infekcije gornjih disajnih puteva (kijanje, kašalj, otežano disanje, povišena telesna temperatura, i sl.), mogu pozvati Dom zdravlja Zvečan na telefon (028) 664-161, i stupe u kontakt sa izabranim ili ordinirajućim lekarom, radi dogovora o lekarskom pregledu.

Pacijenti sa gore navedenim simptomima, koji su doputovali iz inostranstva, koji znaju ili sumnjaju da su bili u kontaktu sa osobama koje su bile izložene koronavirusu, u dogovoru sa izabranim ili ordinirajućim doktorom, biće pregledani u izdvojenoj ambulanti za pregled pacijenata sa sumnjom na infekciju virusom Covid-19, u zgradi bivšeg Stacionara, donji ulaz, navedeno je u saopštenju, javlja Kontakt Plus radio.

Pregled i odluku o daljem postupanju sa pacijentom vršiće mobilni medicinski timovi Doma zdravlja Zvečan.

U saopštenju Opštine Zvečan podsećaju da će komunalna služba i vatrogasna jedinica svakodnevno vršiti dezinfekciju grada. Takođe, radiće se i dezinfekcija prigradskih naselja na teritoriji opštine Zvečan.

Akcija pomoći starijim od 65 godina, na teritoriji ove opštine, biće nastavljena i danas.

Krizni štab Opštine Zvečan apeluje i moli sve građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i stanova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.