Zvečan: Predškolci na igrama bez granica, Štrumfovi trijumfovali! (VIDEO)

Predškolci, u redovima ekipa Štrumfova, Lavova, Pčelica i Sunca – nadmetali su se danas na zvečanskim igrama bez granica. Sportski duh i želju za pobedom pokazali su svi takmičari iz vrtića "Lane", ali zlato su osvojili Štrumfovi. Revanš za ostale ekipe, sledi za koju nedelju – na Porodičnoj olimpijadi, i to uz roditelje.

Igre bez granica održane su u dvorištu osnovne škole u Zvečanu. Na prolećnom suncu i svežem vazduhu, mališani, motivisani željom za pobedom, nadmetali su se u više disciplina. Omiljene su im bile one tokom kojih su timski dobijali poene i mogli požrtvovano, zahvaljujući svojoj brzini – da ih osvoje što više.

"Najviše mi se dopala igra loptica-korpica," kazao je Mihajlo. Sa njim se složio i budući prvak Uroš, kratko rekavši: "Loptica u korpi".

Predškolcu Ognjenu ipak se više svidela druga disciplina: "Svidela mi se igra skini dres". Istoj disciplini radovao se, kako je objasnio, i šestogodišnji Viktor, pa je njegov odgovoro, na pitanje kojoj se igri posebno radovao – bio "Skini dres!".

Mališani iz četiri ekipe su, zadihani i oplemenjeni pozitivnom energijom, slavili pobedu i osvojene poene. Njihov nastavnik fizičkog vaspitanja, Njegoš Bulatović, na čiju su inicijativu i organizovane ove igre, sa druge strane – ističe važnost toga da se najmlađi bave sportom i zabave uz fizičku aktivnost. 

FOTO: Nastavnik Bulatović sa takmičarima"Pobedili su Štrumfovi, drugo mesto osvojili su Lavovi, treće – Pčelice, i četvrto mesto – Sunce. Rezultat kao rezultat nije ni važan, važno je da se deca igraju, da se roditelji i deca zbliže i da se svi na ovako lep dan zabavimo," rekao je on i dodao:

"Potrudićemo se da ovo bude tradicija i da ih održavamo svake godine. Za mesec dana sledi porodična olimpijada gde će i roditelji učestvovati sa decom. Hvala svim vaspitačima i ustanovi Lane, u saradnji sa njima smo i organizovali događaj."

Roditelji malih takmičara takođe su istakli važnost, za najmlađe, bitnih sportskih događaja.

"Oduševljeni smo činjenicom da je nešto ovako organizovano za decu. Drago bi nam bilo da je više fizičkih aktivnosti," rekla je Sandra Marković.

Mama jednog od dečaka iz redova trofejnih Štrumfova, Suzana Radović, imala je sličan komentar.

"Sve pohvale i trebalo bi češće organizovati ovakve događaje. Ponosna sam na mog mališana, i na ekipu i vaspitače," rekla je.

Mališani se u narednim nedeljama odmaraju, ali i pripremaju za najavljeno naredno sportsko druženje. Sledećeg meseca dođite da navijamo zajedno i podržimo naše olimpijce!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.