Zvečan: Potpisani ugovori sa 44 lična pratioca

FOTO: PO opštine Zvečan

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica potpisalo je danas u prostorijama Privremenog organa opštine Zvečan ugovore sa ličnim pratiocima sa čitavog KiM.

Ugovore u trajanju od tri meseca sa umanjenim iznosom sredstava potpisalo je 44 lica koja će raditi 4 sata dnevno kao lični pratioci, dva koordinatora i jedan stručni radnik sa 50% angažovanja.

Usluga ličnog pratioca, kako je navela predsednica Društva CDP Ivanjica, defektolog Svetlana Glavinić, na KiM se realizuje od 2019.godine

Usluga “Lični pratilac deteta“ je jedna u nizu usluga koja se poslednjih godina razvija u cilju pružanja podrške deci i osobama sa invaliditetom. Lični pratilac pomaže korisnicima usluge prilikom kretanja, održavanja lične higijene, ishrane, oblačenja, učenja i međusobne komunikacije.

„Podršku lični pratilac koriste deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koja pohađaju obrazovni sistem ustanove, a podrška je usmerena na održavanje lične higijene, kretanje, hranjenje i komunikaciju“, istakla je predsednica Društva CDP Ivanjica.

Pružalac usluge “Lični pratilac deteta“ je Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica, a PO opštine Zvečan je potpisnik ugovora i sa svojim kapacitetom je nosilac ovog posla za sve opštine na KiM.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.