Zvečan: Oglušio se o naredbu policajca i pobegao kamionom

KP policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija registrovala je pre dva dana u Zvečanu slučaj sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti i pritvorila jednog Srbina, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

U selu Rudare u opštini Zvečan, u nedelju u popodnevnim časovima kosovski Srbin P.B. (1976), ušao je u kamion „Skanija“ koji je obezbeđivao policajac i pod izgovorom da uzme lična dokumenta iz istog, pokrenuo je kamion i pobegao u pravcu Južne Mitrovice, te se oglušio o naredbu policajca da vozilo zaustavi, precizirao je Radović.

„Osumnjičeni muškarac se narednog dana 4. 11. u jutranjim časovima pojavio sa svojim braniocem u Policijskoj stanici u Zvečanu, gde mu je uzeta pisana izjava“ naveo je.

Nakon konsultacija i uvida u dokumentaciju, tužilac je ovo krivično delo kvalifikavao kao „sprečavanje službenog lica u vršenje službene dužnosti“ i osumnjičenom Srbinu odredio pritvor do 48 sati.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.