Zvanično otvoren 12. džez i bluz međunarodni festival "North City" u Kosovskoj Mitrovici

Specijalno za KoSSev piše:                   Ljubiša Baščarević                                 (muzičar, organizator festivala)
 
Uz ritam bosanove i pregršt pozitivne energije kojom su zračili – kako članovi benda "Luz Azul" iz Beograda, tako i publika u klubu "Soho" u Kosovskoj Mitrovici, sinoć je zvanično počeo dvanaesti internacionalni dzez i bluz festival "North City". 
 
Kompaktnim zvukom i atraktivnim scenskim nastupom, ova beogradska grupa akademskih muzičara sa brazilskom dušom, napravila je izvanrednu uvertiru u predivno veče ispunjeno efektnom svirkom umetnika sa različitih kontinenata, koji su komunicirali na bini univerzalnim jezikom ritma, harmonije, 'vajba' i melodije.

Povezani članci:

Moćno veče muzike: od klasičnog džeza, preko fuzije esid džeza, fanka i soula, do RnB!

Detroit R'n'B sounds played in Zvecan tonight

R'n'B zvuci Detroita večeras u Zvečanu

Nedelja muzike na Severu Kosova za ugroženo stanovništvo:

 
Uvodni jam session apsolutno je opravdao očekivanja organizatora i publike koja je ovacijama pozdravljala nastupe Mikana Zlatkovića, Leni Renkinsa (Lenny Rankins), Tornete Dejvis (Thornetta Davis), Petra Rakića, Miška Radovića i ostalih mnogobrojnih gostiju koji su se menjali na stejdžu. A u publici su se, osim srpskog, mogli čuti i engleski, španski, italijanski, finski i drugi jezici, što samo potvrđuje istinski internacionalni karakter festivala. 
 
Dobre vibracije među virtuozima na bini prenele su se i na posetioce koji su delovali kao da godinama žive zajedno i slušaju istu muziku. Svi prisutni u klubu "Soho" poslali su snažnu poruku – muzika zbližava ljude na najprirodiniji način, čak i kada se prvi put nađu zajedno na istom mestu.
 
Da, to je naša Mitrovica u najlepšem izdanju, grad koji je nekada bacao svetla daleko, a sigurni smo da će se u budućnosti ta svetla videti i dalje, delimično zahvaljujući našem festivalu; u najvećoj meri ipak zbog divnih ljudi koji u njemu žive i tako dobro osećaju muziku. 
 
Radujemo se što je sinoćna fascinantna interakcija publike i umetnika samo uvod u sve ono što nas očekuje u glavnom programu i svim pratećim sadržajima tokom vikenda. Prepustimo se ovim divnim trenucima, pretvorimo ih u večnost i uživajmo.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.