Zvanično 23 građana Kosova uhapšeno u Makedoniji zbog sukoba u Kumanovu; sutra im posetu odlaze porodice

Dvadeset i tri građana Kosova je uhapšeno zbog sukoba u Kumanovu, a kosovska ambasada u Makedoniji organizovaće ovog petka porodičnu posetu uhapšenima, potvrdio je savetnik zamenika kosovskog premijera i ministra spoljnih poslova Hašima Tačija, Ardijan Arifaj, prenosi Gazeta Express. 

"Juče smo dobili listu od makedonskih vlasti, koja sadrži imena 23 građana Kosova koji su uhapšeni u Makedoniji," rekao je Arifaj. 

Express navodi da je Arifaj potvrdio da je ambasada Kosova u Makedoniji "pokrenula napore da sazna njihove potrebe, stanje zdravlja, informiše njihove porodice i organizuje porodičnu posetu u petak," ali i da ne zna da li su neki od građana Kosova ubijeni, ili ranjeni tokom sukoba u Kumanovu. 

"Zvanično nemamo informaciju da li je neko od građana Kosova ubijen, ili povređen tokom sukoba," rekao je Arifaj, dodajući da su makedonske vlasti zatražile podatke o otiscima prstiju devet lica i da je Vlada Kosova spremna na saradnju. 

"Makedonske vlasti su zatražile podatke o otiscima prstiju devet lica…tako da postoji saradnja u vezi sa uhapšenima, jer su potrebna pojašnjenja u vezi sa listom imena, a spremni smo da pomognemo u procesu verifikacije, ali, takođe, i u drugim procedurama," rekao je Arifaj. 

On je dodao i da je porodična poseta uhapšenima planirana za petak: "Saopšteno je da će porodicama biti dopušteno da posete uhapšene u petak." Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.