Zvaničnici EU i nemački ministar spoljnih poslova u poseti Kosovu

Zvaničnici Evropske unije i Nemačke boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu. Danas i sutra u Prištini će biti generalni direktor Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju, Kristijan Danielson, upravni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), Tomas Majer Harting, kao i ministar spoljnih poslova Nemačke, Sigmar Gabrijel.

Danielson i Majer Harting će se danas sastati sa zvaničnicima u Prištini – premijerom Kosova, Ramušom Haradinajem, predsednikom Skupštine Kosova, Kadrijem Veseljijem, kao i sa šefovima poslaničkih klubova i predsednicima odbora, saopšteno je iz Kancelarije EU u Prištini.

Sutra ih očekuju sastanci sa predstavnicima civilnog društva, kao i sa ministarkom za evropske integracije Kosova, Duratom Hodžom, a Danielson će potpisati i Sporazum o grantu EU u vrednosti od 38,5 miliona evra za modernizaciju kosovskih železnica.

Ministar spoljnih poslova Nemačke, Sigmar Gabrijel, takođe će se sastati sa zvaničnicima Kosova, kao i sa predstavnicima civilnog društva, saopštila je amabasada Nemačke u Prištini.

Gabrijel je ministar spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke od januara 2017. Ovo je njegova druga poseta Kosovu u svojstvu ministra spoljnih poslova. Prva poseta je održana u aprilu 2017.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.