Nepoznata lica uklonila tablu kosovske institucije na Centru za socijalni rad u ZP, pokrenuta istraga

Nove trojezične table na centru za socijalni rad u zubinom potoku
FOTO: Zubin Potok Info

Trojezičnu tablu kosovske institucije koja je postavljena ovog ponedeljka na Centru za socijalni rad u opštini Zubin Potok, uklonila su juče nepoznata lica, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije. 

Slučaj je njima juče ujutru prijavio muškarac.

Iz policije kažu da je na mestu gde je bila postavljena tabla – sada oštećena fasada zgrade.

Osim što se ne znaju počinioci, takođe, nije poznato ni kada se ovaj slučaj dogodio, ali se pretpostavlja da je u periodu od nakon kraja prekjučerašnjeg radnog vremena ovog Centra, pa do sledećeg jutra – odnosno juče.

Policija je pokrenula istragu i otvorila predmet „oštećenje ili uništenje imovine“.

Na sada već uklonjenoj tabli, bilo je naznačeno da se radi o odeljenju za penzije pri Ministarstvu finansija, rada i transfera.

Tokom protekle dve nedelje, na više je institucija u opštinama na Severu postavljana trojezična tabla kosovskih institucija.

Osim ovog incidenta uklanjanja table, policija je zabeležila i oštećenje one postavljene u Žitkovcu – na Vatrogasnoj stanici. Na njoj je pre dva prefarban grb „Republika Kosovo“.

Prefarban grb „Republika Kosovo“ na vatrogasnoj stranici u Žitkovcu, policija istražuje

ZP INFO: Na Centru za socijalni rad i Vatrogasnoj stanici postavljene table kosovskih institucija

Kancelarija o uklanjanju obeležja Srbije i postavljanju table „Republika Kosovo“ na centrima za socijalni rad – otimanje institucija

U Leposaviću postavljene table kosovskih institucija i skinute zastave ispred opštinske zgradePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.