Zubin Potok: Privođenje zbog nepoštovanja naredbi policajaca, ali i mera – radio lokal posle 22:00

Policija KBC Kosovska Mitrovica
FOTO: KoSSev

Pripadnici Kosovske policija priveli su za vikend ženu u Zubinom Potoku zbog nepoštovanja epidemioloških mera – tj. rada lokala nakon dozvoljenog vremena. Ona je takođe odbijala da ispoštuje naredbe policijskih službenika koje je pritom i vređala, potvrdili su iz Kosovske policijie. 

Patrola policije naišla je u subotu na ugostiteljski objekat u Zubinom Potoku koji je bio otvoren i posle 22 i 30 časova.

U objektu je, kako se navodi u saopštenju KP regiona sever, zatečena Srpkinja B.M. (1983), inače zakupac, koja je bila pod dejstvom alkohola.

Ona je ujedno odbijala da ispoštuje naredbe policijskih službenika, te ih psovala, vređala, šutirala i odbijala da zatvori lokal, dodaje se u saopštenju.

Potom je stavljena pod kontrolu i privedena u policijsku stanicu, gde je odbila da se podvrgne alkotestu.

Iste večeri u policijsku stanicu priveden je i muškarac, navodno konobar u istom lokalu, kome je nakon alkotesta izmereno 0,99 promila alkohola, a koji se takođe raspravljao sa policajcima, navode iz policije.

Odlukom dežurnog tužioca naloženo je da se ove osobe zbog alkoholisanosti zadrže ne duže od 6 sati i da im se uzmu izjave sutradan.

Takođe je naložio da se protiv osumnjičene pokrene postupak za krivično delo „Sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti“, a protiv druge osobe – prekršajni postupak.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.