Zubin Potok: Otvaranje likovne kolonije „Gazivode 2019“

Gazivode kolonija
Plakat: Dom kulture „Stari Kolašin“

Izložba slika sa likovne kolonije akvarela „Gazivode 2018“ kao i ovogodišnja petnaesta po redu likovna kolonija akvarela „Gazivode 2019“ biće otvorene sutra u 19:30 u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.

Ova likovna kolonija akvarela predstavlja značajno organizatorsko i stvaralačko pregnuće i daje značajan doprinos kulturnom životu na prostoru Kosova i Metohije.

Likovna kolonija „Gazivode 2019“ posvećena je akvarelu, kao specifičnoj i ne tako prisutnoj slikarskoj tehnici na umetničkoj sceni Srbije, ali i tehnici koja hrabri stvaraoce svih umetničkih opredeljenja da njome osvedoče deo svojih likovnih zamisli.

Raznolikost pristupa je upravo ono što ova kolonija jeste -svojevrsno saborovanje u timskom duhu.

Dosadašnji sazivi likovne kolonije okupili su preko 100 najznačajnijih umetnika sa prostora Kosova i Metohije kao i regiona.

U okviru programa ovogodišnje likovne kolonije planiran je i koncert etno grupe „Runo“ i koktel.

Organizatori ove kolonije su Dom kulture „Stari Kolašin“ Zubin Potok u saradnji sa Pokrajinskim kulturnim centrom Priština – Leposavić, a pokrovitelji su Opština Zubin Potok i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.