Žitelji podujevskih sela ne znaju zvanično ko je ubijen a ko ranjen

Izvor: RTK2/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Žitelji podujevskih sela oko administrativne linije pucnjavu sa srpskom žandarmerijom opisuju kao ”rat”. Nemaju potvrdu, ali sumnjaju da je bilo mrtvih i ranjenih.
 
Stanovnici sela Dumnica kod Podujeva su čuli žestoku pucnjavu tokom incidenta do koga je došlo između drvoseča i srpskih žandarma. Pucnjava je u četvrtak ujutro trajala punih 45 minuta. Stanovništvo kaže da im je ova pucnjava ličila na pravi rat, prenosi “Koha ditore”.
 
Članovi porodice Fatmira (Halit) Mehmetija za koga se sumnja da su ga u četvrtak ujutro ubili srpski žandarmi, nisu stavili stolicu sa prebačenim preškirom pred vrata kuće u selu Gornja Dumnica kod Podujeva. 
 
Oni se i dalje nadaju da je Fatmir živ negde u Srbiji. Nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje šta se sa njim desilo i zbog toga još uvek oklevaju da govore. 
 
”Ni mi ne znamo više od onoga što izveštavaju mediji”, kaže jedan njegov rođak. 
 
Incident je počeo u sredu uveče kada je grupa drvoseča na teritoriju Srbije u selu Orlovac kod ”Dugačke poljane” kako je zovu seljani. 
 
U pucnjavi šumokradica i srpske žandarmerije živote su izgubili žandarm Stevan Sinđelić, Fatmir Mehmeti. Jedan Albanac je povređen i nalazi se u bolnici u Nišu pod prismotrom policije.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.